top of page
leg.jpg

 LEGEN 

HVAD KAN VI LAVE?

LEGE

 FOSSILJAGT PÅ STRANDEN – lørdag kl. 14.00
Fossiljagten starter ved Strandbaren. Her giver vores guide en kort præsentation af de fund, hun har gjort i Venøbugten, så man kan spore sig ind på, hvilke skatte der gemmer sig på disse kanter. Herefter skydes fossiljagten i gang!
 

 VM I SMUT – lørdag kl. 15.30 

Det handler om stil, vejrtrækning, ned i knæ og hovedet let på skrå. At læse og blive ét med fjorden, udnytte stenens form, få den helt rette rotation og vinkel og så lade stenen danse hen over vandoverfladen. Det er vores traditionsrige Venø Mesterskaber i smut!

 KRABBEJAGT – hele weekenden 

Find gummistøvlerne frem og gå en dejlig tur ned på stranden ved Firbjergsande. I kan låne spande, net og redningsveste og gå på krabbe- og andet kriblekrablejagt i vandkanten. Finder I fine sten, er der mulighed for at male dem.

 KUNSTVÆRKSTED – lørdag kl. 10.00

Lørdag formiddag inviterer Bystuen alle festivalens børn til billedværksted. Sammen skal vi fremkalde de fantasifulde verdner og væsner, der skjuler sig i de mange gamle malerier, som hver dag indleveres på genbrugsstationer landet over. Vi skal male nye motiver ovenpå de gamle og lime naturens egne kunstprodukter eller genstande fra papværkstedets dimsedutkasse på billederne. Malerierne vil blive udstillet på festivalpladsen til glæde for store og små.

 MORGENYOGA – lørdag og søndag kl. 8.00

Stræk de ømme dansemuskler, hils på morgensolen og få en skøn start på en dejlig festivaldag. Vi starter morgenen ud med yoga, og alle kan være med, store som små. 

 BÅLTÆNDINGS-SYMFONI-CEREMONI – lørdag kl. 14.00 

Børneteater med Villads og William. To mænd kommer gående i deres arbejdsdragter med trillebør fuld af brænde - hvor er de på vej hen og hvad skal de med brændet? Jonglere med det? Spille på det? Brænde det af? Kom selv og se og vær med, når Villads og William dukker op på festivalpladsen. 
 

 DROP-IN TEGNECAFÉ – lørdag kl. 12.00 
Tegnecaféen er for alle, som kan lide at tegne, store som små. Her bliver du taget godt imod af en lille håndfuld frivillige fra Bystuen. 
 

 ANSIGTSMALING OG KOSTUMER 

Gå på skattejagt i det eventyrlige udklædningsskab, kun fantasien sætter grænserne for hvem du kan blive. I løbet af dagen vil der også være mulighed for at få ansigtsmaling. Lad legen begynde!

 LEGE-TIPIEN FOR DE MINDSTE – hele weekenden

De allermindste festival-mus skal selvfølgelig også have et skyggefuldt og sjovt legested. Den lille lege-tipi er bemandet af bamser, dukker og andet legetøj. Men tag lige din mor eller far med alligevel.

 PAP- OG HATTEVÆRKSTED – lørdag kl. 12.00 

I pap- og hatteværkstedet kan du kreere fantasifulde festivalhatte i genbrugspap. Værkstedet er fyldt med dimsedutter, glimmer, papir, pap og karton i alle regnbuens farver. Det er et åbent værksted, bemandet af hatteentusiaster og hvor alle er velkomne!

 KREA-BORDET – hele weekenden 

Vil du være med til at udsmykke festivalpladsen? Vi begynder dagen ved krea-bordet, hvor I kan lave fine billeder sammen med os. Når festivalen er slut, får I selvfølgelig jeres værker med hjem. Resten af dagen vil der løbende være små kreative aktiviteter for hele familien.

 MIKRO-BOGBUS – hele weekenden 

Vi har bygget en lille bogbus til Venø Festival. Her finder du alle de bedste brætspil og børnebøger fra Struer Børnebibliotek og gode puder at sidde på. Det helt rigtige sted til en lille pause i løbet af dagen eller inden sengetid. 

 STRUERSPEJDERNE – lørdag kl. 10-15 

Trænger du til at komme helt ned i gear, ​så besøg Struerspejdernes lejr på Venø Festival. Her er der bålhygge, snitteværksted, lækre smagsprøver, du selv skal tilberede over bål og en finurlig huskeleg.

 GÅ PÅ OPDAGELSE I DEN MAGISKE SKOV – hele weekenden

Gå en magisk tur ind i skoven og på den hemmelige sti langs skrænten. Her gemmer sig fine finurligheder og sjove overraskelser, der fører jer tilbage til festivalpladsen.

 SOPPE-BASSIN – hele weekenden 

Vi elsker bare at lege med vand! Nu da skrænten ned til stranden er lidt stejl, kan du heldigvis få dyppet tæerne og lege med både og vandpistoler i soppe-bassinet på pladsen.

 CYKEL- OG GÅTUR TIL STRANDEN, HAVNEN ELLER DANMARKS MINDSTE KIRKE – hele weekenden 

Tag din cykel eller dine ben med på en tur rundt på øen. Du har 5-10 min. til modsatte side af øen, stranden, havnen og Danmarks mindste kirke. Her kan du leje cykler med og uden el for en minimal skilling, hvis ikke du har din egen med. Cyklerne står ved færgelejet og det er en god idé at booke cyklen på forhånd.

 SKOVLEG OG EN GYNGETUR – hele weekenden 

Festivalpladsen har en masse gode klatretræer og i nogle af dem hænger der gynger. Gå på opdagelse, kravl så højt du tør, byg en hule og følg myrernes arbejde

 GODNAT OG TAK FOR I DAG 

Dagen slutter for de mindste rundt om bålet. Vi har fundet tæpper, puder, lommelygter og ikke mindst godnathistorier frem, så vi kan få lukket en dejlig dag ned sammen og få sagt godnat til hinanden.

Aktivteter stranden
Kreatel mv.
bottom of page