top of page
3.jpg

 TIDSPLAN 

Venø Festival løber fra fredag d. 5. juli til søndag d. 7. juli. Herunder får du et program for weekenden med alt hvad du kan opleve, når du tager på sommerens hyggeligste ø-ferie.

Lørdag er festivaldagen med mad, musik og leg. Fredag er ankomstdag for mange (du kan selvfølgelig også sagtens ankomme lørdag). Fredag kalder vi OPLEV VENØ og vi har stablet mange gode aktiviteter på benene i samarbejde med masser gode Venøboere.

FREDAG

Start din weekend med en hyggelig dag rundt på Venø 

— vi kalder det OPLEV VENØ

Lad jeres ø-ferie starte allerede fredag d. 5. juli! I samarbejde med øens indbyggere har vi strikket et program sammen af aktiviteter og oplevelser for alle aldre. Med din festivalbillet kan du tjekke ind med dit telt eller campingvogn kl. 10.00 om fredagen og derfra gå på opdagelse rundt på øen. 

 

I vil møde mange af de folk, som har deres dagligdag på øen og se nye sider af Venø. I samarbejde med søde øboere og seje foreninger på Venø er der forskellige oplevelser og muligheder, som I kan benytte jer af. Øen er ikke større end, at du kan gå til det meste – selv med små ben.

 

Alle aktiviteterne er gratis og kræver ikke billet, men mulighederne for mad og drikke er mere begrænset på Venø. Derfor har vi lagt links ind til billetkøb i tidsplanen herunder.

10:00

Campingområdet og tjek ind åbner

Badestranden er lige om hjørnet og der er døgnåbent

10 minutters gang fra festivalpladsen mod østsiden finder du en lækker badestrad, som er dejligt lavt og med sandbund flere steder.

Geocaching på Venø
Se mere på dette link.

Skattejagt ved Venø Kirke (til kl. 17:00)
På Venø findes Danmarks mindste kirke – den er sjov at kigge ind i – og når det er gjort kan I prøve børneløbet i præsteskoven bag kirken.

14:00–17:00

Pandekager i Venø Urtehave
Vestjyllands hyggeligste café findes i en have på Venø! I Venø Urtehave kan du købe og nyde forskellige lækkerier og forfriskninger til den lille sult og i anledningen af Venø Festival kan du få en sød festivalmenu til særpris. For en flad 50’er kan du få pandekager eller vandbakkelser med hjemmelavet marmelade og bær fra haven med kaffe eller hjemmelavet Venøsaft til. Køb din søde festivalmenu her. Det er også muligt at købe kage, kaffe og saft på dagen til normalpris.

Krible-Krable og Krabberæs på havnen
På havnen kan du gå på jagt efter spændende dyr og planter under vandets overflade. Der er redningsveste og vandkikkerter til låns. Du kan selvfølgelig også fange krabber og dyste med din yndlingskrabbe i det store Krabberæs.

Tegneværksted og Strandbingo på havnen
I et af de små røde fiskerhuse på havnen er døren åben og du kan få en lille pause - du kan tegne eller snuppe en strand-bingo-plade og gå på strandjagt

17:00–19:00

Grillen er tændt og pop-up-kiosken er åben på festivalpladsen
Vi tænder grillen på festivalpladsen, som du frit kan komme og bruge til dit eget mad – og vi har sørget masser af dyppelse. Har du ikke fået køletasken med, kan du købe en grill-selv-pakke bestående af lokale øko-pølser, kartoffelsalat af Venø-kartofler og surdejsbrød fra Vestjyllands bedste bager. Din grill-selv-pakke skal forudbestilles her.

Der vil samtidig være mulighed for at købe drikkevarer og lækkerier fra vores festivalvenner fra Åben Øl og Vild Is.

18:00

Fællesspisning i Havnehuset på havnen (flyttet til efterskolen!)
Venøboerne spiser ret tit sammen og denne fredag er du inviteret med! Havnehuset inviterer til fællesspisning og maden bliver serveret kl. 18.00. Der vil både være kød- og vegetarretter og gode salater til. Det er småt på Venø og derfor er der begrænsede antal pladser, så det er først-til-mølle. Madbilletten koster 130 kr. for voksne og 75 kr. for børn. Billetsalg lukket.

Bemærk: Fællesspisningen og efterfølgende koncert er pga. vejret flyttet fra havnen til Venø Efterskole, Nørskovvej 8 (til højre for kirken).

19:30

Koncert med Gorm Bull på havnen (flyttet til efterskolen!)
På Venø er de også musikglade – ja, de har faktisk deres egen musikforening og der arrangeres tit koncerter – sommeren er ikke nogen undtagelse. Fredag aften inviterer Venøboen og Venø Havnehus til en åben og gratis koncert på havnen med Gorm Bull, som synger Kim Larsen-sange – noget både børn og voksne kan synge med på. Tjek ham ud her.

Bemærk: Fællesspisningen og efterfølgende koncert er pga. vejret flyttet fra havnen til Venø Efterskole, Nørskovvej 8 (til højre for kirken).

LØRDAG

Festivaldag! Vi hygger os med mad, musik og leg på festivalpladsen.

7:00–10:00

Morgenmadboden er åben

8:00

Morgenyoga
Stræk de ømme dansemuskler, hils på morgensolen og få en skøn start på en dejlig festivaldag. Vi starter morgenen ud med yoga, og alle kan være med, store som små. 

9:00

Campingområdet og tjek ind åbner

10:00

Velkomst og fællessang i Musikteltet

Forskellige børneaktiviteter (til kl. 18:00)


Kunstværksted for børn (til kl. 12:00)

Lørdag formiddag inviterer Bystuen alle festivalens børn til billedværksted. Sammen skal vi fremkalde de fantasifulde verdner og væsner, der skjuler sig i de mange gamle malerier, som hver dag indleveres på genbrugsstationer landet over. Vi skal male nye motiver ovenpå de gamle og lime naturens egne kunstprodukter eller genstande fra papværkstedets dimsedutkasse på billederne. Malerierne vil blive udstillet på festivalpladsen til glæde for store og små.

Ansigtsmaling (til kl. 12:00)

Struerspejderne (til kl. 15.00)

Trænger du til at komme helt ned i gear, ​så besøg Struerspejdernes lejr på Venø Festival. Her er der bålhygge, snitteværksted, lækre smagsprøver, du selv skal tilberede over bål og en finurlig huskeleg.

Barer og boder er åbne

11:30–13:00

Frokost

12:00–16:00

Drop-in tegnecafé
Tegnecaféen er for alle, som kan lide at tegne, store som små. Her bliver du taget godt imod af en lille håndfuld frivillige fra Bystuen. 

Pap- og hatteværksted
I pap- og hatteværkstedet kan du kreere fantasifulde festivalhatte i genbrugspap. Værkstedet er fyldt med dimsedutter, glimmer, papir, pap og karton i alle regnbuens farver. Det er et åbent værksted, bemandet af hatteentusiaster og hvor alle er velkomne!

14:00–16:00

Pop-up østersbar (mod betaling)

14:00

Båltændings-Symfoni-Ceremoni med Villads og William (børneteater)
To mænd kommer gående i deres arbejdsdragter med trillebør fuld af brænde - hvor er de på vej hen og hvad skal de med brændet? Jonglere med det? Spille på det? Brænde det af? Kom selv og se og vær med, når Villads og William dukker op på festivalpladsen. 


Fossiljagt på stranden (til kl. 15:30)
Fossiljagten starter ved Strandbaren. Her giver vores guide en kort præsentation af de fund, hun har gjort i Venøbugten, så man kan spore sig ind på, hvilke skatte der gemmer sig på disse kanter. Herefter skydes fossiljagten i gang! 

Ansigtsmaling (til kl. 16:00)

15:30

VM (Venømesterskaberne) i smut på stranden
Det handler om stil, vejrtrækning, ned i knæ og hovedet let på skrå. At læse og blive ét med fjorden, udnytte stenens form, få den helt rette rotation og vinkel og så lade stenen danse hen over vandoverfladen. Det er vores traditionsrige VenøMesterskaber i smut, og i år har vi hevet forstærkning og en helt særlig gæstedommer ind: Ranva Marie Birger Hagen er medstifter af Jysk Smut Union, som er kendt for at udvikle og arrangere smutkonkurrencer. Slå et smut forbi og vær med!

17:15

Danseworkshop

17:15

Pop-up vinsmagning ved Strandbaren

17:30–19:30

Aftensmad

19:00

Fællessang et sted på Festivalpladsen

20:00

Godnatlæsning ved bålet på Campingområdet

22:00

Natmad ved Strandbaren

00:00

DJ SilverFredz og dansefest ved Strandbaren

02:00

Tak for i aften og Strandbaren lukket

SØNDAG

7:00–10:00

Morgenmadboden er åben

8:00

Morgenyoga
Stræk de ømme dansemuskler, hils på morgensolen og få en skøn start på en dejlig festivaldag. Vi starter morgenen ud med yoga, og alle kan være med, store som små. 

bottom of page